vakantieperiode florida

  • mirandachelsea@hotmail.com

    Kan iemand me vertellen wanneer ze in Florida vakantie hebben in 2015?

  • Ada

    Eigenlijk lopen vrijwel alle vakanties in de USA grofweg vanaf het weekend rond de 4th of July - aangezien dat dit jaar op een Vrijdag valt, zal dat vanaf het weekend ervoor zijn.

    Eindigend na Labor day - 1e maandag in September, in dit geval 1 September.

    Rond beide weken en weekends zal het extra druk zijn in de diverse parken, hotels en campings.

  • mirandachelsea@hotmail.com

    Ok en hoe zit het met eind april begin mei, want dat zit eigenlijk bij ons in de planning om dan te gaan.

  • Cees A

    April / mei zijn de beste maanden voor een bezoek aan Florida.

    De “snowbirds” (overwinteraars uit noord-Amerika) zijn weg, de spring breaks (voorjaarsvakantie van universiteiten) is voorbij en de temperaturen en vochtigheidsgraad zijn nog niet te hoog.

    Je zit dan nog net in het droge seizoen.

    In juni begint de regentijd en het zgn “hurricane season” .

    De kans op regen is dan veel groter, er is kans op hurricanes en temperatuur en vochtigheidsgraad beginnen onprettig aan te voelen.

  • Ada

    Geen vakantie zoals Cees al aangeeft. Dus lekker rustig.

    Die eventuele regen in Juni is meestal eind van de dag.

  • Jet

    Eind april/begin mei is een perfecte periode om naar Florida te gaan. Zelf 2x in de meivakantie geweest, absoluut een aanrader. Zeker ook om de Disney en aanverwante parken te doen en daarnaast is het ook heerlijk weer voor zwembad/strand zonder dat het drukkend warm is of gierend druk. De Nederlandse touroperators zullen inmiddels de mei-vakantie ook wel ontdekt hebben en de prijzen voor die periode opgeschroefd hebben, maar als je direct boekt zul je zien dat de prijzen als laagseizoen worden aangemerkt, het echte hoogseizoen ligt van sept/okt tot feb/mrt.

    Als je aangeeft wat je plannen zijn kunnen we je wellicht nog verder van dienst zijn. Alvast 1 tip voordat je vluchten gaat boeken: met KLM/Delta heb je een enorm aanbod aan vluchten en kun je heel eenvoudig en vaak zonder kosten (of zelfs voordeliger) vliegen op allerlei (kleinere) luchthavens in Florida en ook aanvliegen cq vertrekken vanaf een andere luchthave. Het drukke Miami airport kunt je bv vervangen door het veel kleinere en rustigere Fort Lauderdale.