Typisch Amerikaanse dingen

  • Astrid T.

    Hallo,

    Deze zomer gaan we een mooie rondreis maken door oosten van de VS. Het lijkt ons leuk om typisch Amerikaanse dingen te doen. Op ons lijstje staan al: drive-in bioscoop en roller skaten op een binnenbaan. Vorige keer hebben we o.a. een rodeo bezocht, hamburgers gegeten in een diner en hebben we heel wat Amerikaanse ontbijtjes weggewerkt. We gaan in augustus en we hebben al gezocht of we een sportwedstrijd kunnen bezoeken, maar kunnen niet iets vinden in de zomervakantie.

    Heeft iemand nog tips?

    Alvast bedankt,

    Astrid

  • Cees A

    Krab eten in een “crab-shack”

    Zo'n tent waar je, gezeten aan houten tafels, een laken omgeknoopt krijgt en dan met behulp van een notenkraker en een houten hamer de krab te lijf gaat.

    Breng een bezoek aan de outdoorshops van LL Bean in Freeport. http://www.llbean.com/llb/shop/1000001705?page=store-flagship

    In de omgeving van Lancaster, Pennsylvania liggen dorpjes met namen als Intercourse en Bird In Hand en hier wonen de Amish. http://www.padutchcountry.com/activities/amish-activities.asp

  • Astrid T.

    Ja leuk! En dan maar hopen dat Spongebob achter het fornuis staat.

    We waren ook aan het denken over Coney Island. We zitten in een B&B in Brooklyn.

  • Jet

    Astrid kun je je globale reisroute vermelden, dat maakt het wat makkelijker om dit soort dingen te “verzinnen”.

    In aanvulling op de crab-shack zijn er ook soortgelijke lobster tentjes. En om het dan helemaal af te maken vraag je wel om ketchup bij je lobster!

  • Astrid T.

    Hallo Jet,

    Dank je wel voor je antwoord.

    De volgende plaatsen gaan we bezoeken:

    Washington

    New York

    Cape Cod

    White Mountains

    Acadia

    Boston

    met wat tussenstops om niet de hele dag in de auto te zitten.

    Mochten we niet nog meer typisch Amerikaanse dingen kunnen verzinnen, dan zullen we toch uitstekend kunnen vermaken.

    groet,

    Astrid

  • Cees A

    Washington:

    De musea op de Mall, de vele monumenten en Arlington begraafplaats ken je natuurlijk.

    Tip: Vanaf de toren van het Old Postoffice heb je een mooi uitzicht over het centrum van Washington. http://tourofdc.org/tours/OldPostOffice/

    Bedenk dat de meeste en de mooiste vliegtuigen van het Air and Space museum NIET in de (te kleine) vestiging op de Mall staan, maar in het nieuwe (veel grotere) Udvar-Hazy center in Chantilly bij Dulles Airport. http://airandspace.si.edu/visit/udvar-hazy-center/

    Een bezoek aan dit Udvar Hazy center is mooi te combineren met een bezoek aan Great Falls nat. park. http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/greatfallspark/great-falls-park.html

    Parkeertip: Gebruik de site http://washingtondc.bestparking.com/ om een parkeerplaats te zoeken.

    Mijn favoriete parkeerplaatsen liggen aan Water Street. Je parkeert daar voor 8$ een hele dag en het is (via bv 7th str. ) 10 min lopen van de Mall.

    Waar vind je die parkeerplaatsen:Ga naar de site bestparking.–> Kies voor locatie Southwest Waterfront.–> vul de datum, aankomst en vertrektijd in en je krijgt de exacte parkeertarieven.

    Klik op de prijstag en je krijgt meer informatie over de gekozen parkeerplaats.

    Boston:

    Die parkeersite best parking kun je natuurlijk ook voor Boston gebruiken: http://boston.bestparking.com/

    Boston is echter geen goedkope plaats. Zowel de hotels als de parkeerplaatsen in het centrum zijn gewoon duur.

    Ikzelf neem in Boston liever een hotel buiten het centrum in de buurt van een metrostation. (er zijn ook hotels die je met hun shuttlebusje naar het metrostation brengen en weer ophalen)

    Kost een fractie van centrumhotels en je kunt je auto (gratis) bij je hotel laten staan.

    De metro in Boston wordt de T genoemd. Hier vind je een kaart met alle T lijnen: —–> http://www.mbta.com/schedules_and_maps/subway/

    Het centrum van Boston is vrij compact en alles is goed te belopen.

    Aanrader is de Freedom Trail die je langs alle belangrijke plaatsen en gebouwen voert.

    Deze trail wordt duidelijk door een lijn van andersgekleurde bestrating in het trotoir aangegeven en verdwalen is dus echt onmogelijk.

    Tip: Volg die trail helemaal tot over de brug. Vanaf de haven kun je dan de “waterbus” terug naar het centrum nemen. Zie je Boston ook eens vanaf het water.

    Acadia

    Misschien heb je iets aan deze inzoombare PDF kaart van het park: http://www.lib.utexas.edu/maps/national_parks/acadia_park97.pdf

    Alle belangrijke punten en de meeste trails staan op deze kaart. http://www.lib.utexas.edu/maps/national_parks/acadia_park97.pdf

    Klim zeker omhoog naar Champlain Mt. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de omgeving

  • Jet

    Hoi Astrid,

    't Heeft even geduurd maar hier ben ik dan weer.

    Tussen Washington en NY zou je nog Ocean City en Atlantic City kunnen aandoen, de eerste een typisch New Jersey Shore vakantie/badplaatsje met een boardwalk en pier, de 2e een bekend gok-paradijs voor de blauwe permanentjes-brigade.

    Coney Island is leuk en ik denk vooral in het weekend als er veel families een dagje uit gaan. Ik weet niet of het inmiddels wat opgeknapt is, voor mij is het alweer 20 jaar geleden dat ik er was en toen was het redelijk vergaan. Vlakbij zit nog het NY Aquarium wat zeker een bezoekje waard is.

    Je noemde al roller skaten, iets anders heel Amerikaans is natuurlijk roller bladen ofwel in het Nederlands skaten en dan met name in NY Central Park op zondag. Na afloop plof je uiteraard met wat te drinken/picknicken neer op de Sheepmeadow. Iets anders typisch New Yorks is Sunday Brunch, de Boathouse in Central Park is erg toeristisch maar trekt ook nog steeds veel locals, hoewel die in de summer allemaal op de Hamptons zitten. Een roeibootje huren bij de Boathouse is ultiem romantisch natuurlijk B)

    In New York heb je in de zomer ook vaak outdoor evenementen in de parken, zoals openlucht operavoorstelling in CP, muziek in Bryant Park, film in Riverside Park, maar ook het nieuwe park aan de Brooklyn kant en natuurlijk op Governors Island heeft activiteiten.

    Fietsen huren is natuurlijk niet typisch Amerikaans, maar kan je in NY wel heel goed doen en er loopt een fietspad helemaal rondom Manhattan, dat is best een eind maar van CP langs de Hudson naar Downtown, over de Brooklyn Bridge, over de Manhattan Bridge en dan langs de East River (of dwars door de stad) terug naar CP, eventueel uit te breiden verder omhoog tot de 125e Str. dwars door Harlem naar de Hudson en langs de Hudson terug naar CP.

    Iets Amerikaans is natuurlijk wel een gospel-kerkdienst bijwonen. Op zondag zijn er diverse kerken in Harlem waar toeristen welkom zijn (heb je geen tour voor nodig).

    Tussen NY en Cape Cod is Mystic Seaport een leuke tussenstop, zeker als je geïnteresseerd bent in maritieme zaken, er is een mooi Maritiem Museum gevestigd, niet zozeer een binnen museum maar meer een werf met allerlei boten waaronder een grote clipper. http://www.mysticseaport.org

    Vanaf Provincetown op Cape Cod kan je whale watch tours doen (ook vanaf Boston trouwens), ik weet alleen niet wanneer het juiste seizoen is.

    In Boston heb je de Duck-tours, niet iets typisch Amerikaans, maar volgens mij is dit wel de originele Duck tours.

    Wel heel Amerikaans natuurlijk het cafe van Cheers.

    Over cafe's gesproken, je gaf aan al veel Amerikaanse ontbijtjes veroverd te hebben, maar how about een sportsbar in de namiddag met een pitcher bier en chicken wings?

    De lobster shack waar ik het eerder over had vind je in ieder geval in Bar Harbor in Acadia Park.

    Bowlen is ook erg Amerikaans, ik zou echter geen bowling baan specifiek kunnen aanbevelen.

    Shop till you drop is ook wel iets Amerikaans, vooral shoppen in een Mall. In Washington heb je de Mall bij Pentagon City (vlakbij Arlington en het Pentagon). In Boston heb je Boylston Street en Prudential Center Mall, In NY heb je natuurlijk overal winkels en kun je alleen al in Macy's een halve dag doorbrengen.

    Dan zijn er natuurlijk ook nog outlet shops, bv die van Premium Outlet, onderweg van NY naar Cape Cod zit er in ieder geval een: http://www.premiumoutlets.com/outlets/directions.asp?id=12

    maar er zitten er meer langs jullie route.

    Zo, dit is het wel wat ik kan bedenken, hoop dat er nog iets nieuws voor je tussen staat!

    Cheers

  • Astrid T.

    Beste Jet en Cees,

    Heel erg bedankt voor al deze tips. We hebben wel reisboeken en kijken regelmatig op Internet, maar de tips van ervaringsdeskundigen zijn heel waardevol. Ik heb jullie tips bewaard en hoop in augustus nog aanvullingen te kunnen geven als we terug zijn van de rondreis.

    Astrid

  • Astrid T.

    We zijn alweer een paar weken terug van een fantastische rondreis door een deel van het oosten. We hebben heel veel gezien en gedaan, onder andere de volgende (volgens ons) typisch Amerikaanse dingen:

    Wedstrijd van de Boston Red Sox

    Veel over de geschiedenis van de Pilgrim Fathers gehoord in de hop on hop off trolley in Boston

    Zelf op pelgrimstocht naar Cheers

    Coney Island

    Rootbeer geproefd (bah bah bah)

    Kreeft gegeten met een slabbetje voor

    Memorials en Arlington bezocht in Washington

    Musicalkaartjes gekocht bij de ticket boot op Times Square en binnen een uur zaten we in het theater

    Op Moose tocht in het donker

    Geluncht in als diner omgebouwde treinwagon en daarna snoepjes uitgekozen uit een knalroze winkel met een assortiment van honderdduizend soorten snoep.

    En getubed in de White Mountains (de meegebrachte waterschoenen kwamen van pas).

    Onze route was: Washington, New York (Brooklyn), Cape Cod, Boston, White Mountains, Acadia, Boston.

  • Jet

    Leuk deze terugkoppeling en zo te horen hebben jullie een leuke vakantie gehad.